“Μια παράξενη καρδιά”, της Μυρσίνης Λενούδια – Η παρουσίαση του βιβλίου από τη Β΄ και Γ΄ τάξη στο Σχολείο

Home / “Μια παράξενη καρδιά”, της Μυρσίνης Λενούδια – Η παρουσίαση του βιβλίου από τη Β΄ και Γ΄ τάξη στο Σχολείο - 27 Φεβρουαρίου 2023 , by katerina

«Ήταν κάποτε το σκοτάδι. Μονάχο του κατοικούσε στο κενό και το κυβερνούσε. Ώσπου βαρέθηκε κι έσκυψε βαθιά μέσα του ν’ αγγίξει την καρδιά του. Τι παράξενη καρδιά! Ένα αβγό τεράστιο όσο κι ένας γαλαξίας! Εκεί κρατούσε φυλαγμένο το μεγάλο πολύτιμο μυστικό του φτιαγμένο από μικρά πολύτιμα στοιχεία με παράξενα ονόματα». 


Αυτή είναι η αρχή μιας τρυφερής αφήγησης για τη δημιουργία του κόσμου, από την εκπαιδευτικό θεάτρου Μυρσίνη Λενούδια, https://kalendis.gr/author-book/mursini-lenoudia/ που υποδεχτήκαμε σήμερα στο σχολείο μας.
 «Μια παράξενη καρδιά» ο τίτλος του βιβλίου της, με την μαγική εικονογράφηση από τη Λίλα Καλογερή, https://www.lilakalogeri.com/ που δίνει στα παιδιά μια πρωτότυπη προσέγγιση για τη δημιουργία του κόσμου και της ιστορίας του.


Οι μαθητές και μαθήτριες των Β΄ και Γ΄ τάξεων προσέγγισαν το βιβλίο με τον πιο δημιουργικό και ευφάνταστο τρόπο έχοντας στο πλευρό τους τις δασκάλες τους.
Διασκεύασαν την ιστορία, τη δραματοποίησαν, την τραγούδησαν, τη ζωγράφισαν, έγραψαν τις δικές τους εντυπώσεις, μίλησαν με τη συγγραφέα και έφτιαξαν το δικό τους βιβλίο το οποίο χάρισαν στην κυρία Λενούδια, στο τέλος της μικρής μας εκδήλωσης.
Ακόμα και οι μικρότεροι μαθητ(ρι)ές της Α΄τάξης, που άκουσαν την ιστορία της «Παράξενης καρδιάς» συμμετείχαν στην παρουσίαση και διατύπωσαν τις ερωτήσεις τους.

Για την υπέροχη συνάντηση εργάστηκαν δημιουργικά οι δασκάλες Ζαμπουλάκη Μαρία, Μαρκούδη Βασιλική, Μυλωνά Κατερίνα, Παραή Μαριάγγελα, Προδρομάκη Κατερίνα, Σιώζη Αναστασία, και Τομάζου Αγγελική.

Η δραματοποίηση του βιβλίου έγινε από την Γ΄ τάξη, με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Κατερίνας Προδρομάκη, η μουσική επένδυση και διδασκαλία από την Παραή Μαριάγγελα, το πρωτότυπο βιβλίο των εντυπώσεων επιμελήθηκε η Μαρία Ζαμπουλάκη και όλες οι δασκάλες φρόντισαν τη διακόσμηση των ταμπλό, με τη συλλογή ζωγραφιών που σχεδίασαν οι μαθητές και μαθήτριες.


Διαβάζουμε το βιβλίο που ετοίμασαν και χάρισαν στην καλεσμένη μας τα παιδιά του Β1


https://read.bookcreator.com/library/-NPC7mY4Ru_2btIUKhSg

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “ΚΑΛΕΝΤΗ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *